Tips inför flytt och magasinering

Bra att tänka på:


  1. Använd bra lådor - tänk på att inte packa dina lådor för tungt. Använd helst nya lådor som inte tagit stryk av tidigare flyttar. Undvik att ställa ner kartonger på marken om det är blött ute.
  2. Paketera allt ömtåligt väl så att det inte riskerar att gå sönder.
  3. Använd bubbelplast, papper, filtar och andra material som hjälper dig att packa in stötkänsliga saker. Det kan också vara bra att märka lådan med "ömtåligt".
  4. Numrera dina lådor och upprätta ett register över vad som finns i varje låda. Det underlättar när du behöver hitta bland dina saker.
  5. Organisera ditt förråd smart - placera de saker som du använder ofta närmast dörren så de är lättillgängliga. Kan även vara en bra att hålla ett fritt utrymme i mitten av förrådsutrymmet så du kommer åt dina saker längst in.
  6. Använd höjden maximalt - utnyttja ditt utrymme till max genom att stapla uppåt, tänk på att placera de tyngsta sakerna underst och de lättare ovanpå för bästa stabilitet.
  7. Skruva om möjligt isär skrymmande möbler. Ta loss ben, skivor eller andra delar.
  8. Var rädd om dig när du flyttar och bär tungt. Tänk även på att du inte bör lyfta alltför tunga saker när du är själv.

Tillbaka